BELDOCS ODBROJAVANJE – manje od 10 dana do početka festivala!

Promotivne projekcije - 02.05.2023.

BELDOCS ODBROJAVANJE

Besplatne promotivne projekcije pred 16. Beldocs –  3, 4. i 5. maja u Beogradu, Pančevu i Subotici.

U iščekivanju 16. Međunarodnog festivala dokumentarnog filma BELDOCS koji će se održati u Beogradu od 10. do 17. maja na više od 8 lokacija u gradu, publika će imati priliku da poseti pet besplatnih projekcija filmova sa prošlogodišnjih festivala.

Prva projekcija Beldocs odbrojavanja organizuje se u saradnji sa barom Bife Ventil u sredu 3. maja sa početkom u 18 časova. Tada će biti prikazan film Viktorija, čija je radnja smeštena u pustinju Mohave u blizini Los Anđelesa, gde je novi Kalifornijski grad bio ambiciozno planiran, ali nikada nije završen. Istog dana, u sardnji sa Kulturnim centrom Pančeva biće prikazan Nerešivi slučaj Hameršeld, u kom Danski režiser i švedski privatni istražitelj pokušavaju da reše misterioznu smrt Daga Hameršelda, sa početkom u 19 časova. U četvrtak, 4. maja biće prikazan film Najružniji auto u Klubu Stari grad 2, u saradnji sa Ustanovom Gerontološki centar Beograd, a od 19 časova sa UG Klara i Rosa u Subotici gledamo Bitku za Grenland, film o diskusiji za nezavisnost, jezik i identitet. Dok ćemo u petak 5. maja sa pančevačkom publikom imati prilike da pogledamo Grad smoga, o Langfangu koji je jedan od gradova sa najzagađenijim vazduhom u Kini, u Caffe Galleria od 20 časova.

VIKTORIJA
Victoria — Sofie Benoot, Liesbeth De Ceulaer, Isabelle Tollenaere — Belgija — 2019 — 71′
3. maj, 18 h, Bife Ventil, Kapetan-Mišina 14, Beograd
Pogledajte trejler ovde.

NEREŠENI SLUČAJ HAMERŠELD
Cold Case Hammarskjöld  — Mads Brügger — Danska, Norveška — 2019  — 128′
3. maj, 19 h,  Kulturni centar Pančeva, Vojvode Živojina Mišića 4, Pančevo
Pogledajte trejler ovde.

NAJRUŽNIJI AUTO
The Ugliest Car  — Grzegorz Szczepaniak — Poljska — 2017  — 47′
4. maj, UGC Beograd – Klub Stari grad 2 (projekcija za korisnike kluba)

BITKA ZA GRENLAND
The Fight For Greenland — Kenneth Sorento — Danska — 2020 — 95’
4. maj, 19 h, UG Klara i Rosa, Petefi Šandora 15, Subotica
Pogledajte trejler ovde.

GRAD SMOGA
Smog Town — Meng Han — Kina, Južna Koreja, Holandija — 2019 — 89′
5. maj, 20 h, Galleria caffe, Dr Svetislava Kasapinovića 18 Pančevo
Pogledajte trejler ovde.

O Beldocs festivalu:
Beldocs, jedan od vodećih međunarodnih festivala dokumentarnog filma u ovom delu Evrope, održava se svake godine u maju u Beogradu. Osnovan 2008. godine, podeljen je u 12 programskih celina, organizuje preko 100 premijernih projekcija svake godine, tokom osam dana trajanja festivala, koji se prikazuju na više od 7 lokacija. Festival Beldocs dodeljuje 6 nagrada u četiri takmičarska programa. Osim filmskih projekcija organizuje niz panela i Master Class predavanja, a u okviru Industry aktivnosti na radionicama, dodeljuju se novčane nagrade za razvoj budućih filmova. Svake godine okupi preko 150 međunarodnih stručnjaka u audio-vizuelnoj industriji, autora i producenata. Više od 200 partnera u Srbiji, regionu i Evropi, podržava rad Beldocs filmskog festivala. Kreativni tim od preko 20 članova organizuje Beldocs festival, uključujući stručnjake iz oblasti filma, dizajna i umetnosti. Beldocs je od 2017. partner u evropskim projektima: #europeanfilmchallenge, AVA Doc, Moving Cinema, Young4Film i član je Evropske dokumentarne mreže.

Više informacija na www.beldocs.rs.

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.

Donacija

рсд