BELDOCS ODBROJAVANJE – manje od 10 dana do početka festivala!

Promotivne projekcije - 02.05.2023.

BELDOCS ODBROJAVANJE

Besplatne promotivne projekcije pred 16. Beldocs –  3, 4. i 5. maja u Beogradu, Pančevu i Subotici.

U iščekivanju 16. Međunarodnog festivala dokumentarnog filma BELDOCS koji će se održati u Beogradu od 10. do 17. maja na više od 8 lokacija u gradu, publika će imati priliku da poseti pet besplatnih projekcija filmova sa prošlogodišnjih festivala.

Prva projekcija Beldocs odbrojavanja organizuje se u saradnji sa barom Bife Ventil u sredu 3. maja sa početkom u 18 časova. Tada će biti prikazan film Viktorija, čija je radnja smeštena u pustinju Mohave u blizini Los Anđelesa, gde je novi Kalifornijski grad bio ambiciozno planiran, ali nikada nije završen. Istog dana, u sardnji sa Kulturnim centrom Pančeva biće prikazan Nerešivi slučaj Hameršeld, u kom Danski režiser i švedski privatni istražitelj pokušavaju da reše misterioznu smrt Daga Hameršelda, sa početkom u 19 časova. U četvrtak, 4. maja biće prikazan film Najružniji auto u Klubu Stari grad 2, u saradnji sa Ustanovom Gerontološki centar Beograd, a od 19 časova sa UG Klara i Rosa u Subotici gledamo Bitku za Grenland, film o diskusiji za nezavisnost, jezik i identitet. Dok ćemo u petak 5. maja sa pančevačkom publikom imati prilike da pogledamo Grad smoga, o Langfangu koji je jedan od gradova sa najzagađenijim vazduhom u Kini, u Caffe Galleria od 20 časova.

VIKTORIJA
Victoria — Sofie Benoot, Liesbeth De Ceulaer, Isabelle Tollenaere — Belgija — 2019 — 71′
3. maj, 18 h, Bife Ventil, Kapetan-Mišina 14, Beograd
Pogledajte trejler ovde.

NEREŠENI SLUČAJ HAMERŠELD
Cold Case Hammarskjöld  — Mads Brügger — Danska, Norveška — 2019  — 128′
3. maj, 19 h,  Kulturni centar Pančeva, Vojvode Živojina Mišića 4, Pančevo
Pogledajte trejler ovde.

NAJRUŽNIJI AUTO
The Ugliest Car  — Grzegorz Szczepaniak — Poljska — 2017  — 47′
4. maj, UGC Beograd – Klub Stari grad 2 (projekcija za korisnike kluba)

BITKA ZA GRENLAND
The Fight For Greenland — Kenneth Sorento — Danska — 2020 — 95’
4. maj, 19 h, UG Klara i Rosa, Petefi Šandora 15, Subotica
Pogledajte trejler ovde.

GRAD SMOGA
Smog Town — Meng Han — Kina, Južna Koreja, Holandija — 2019 — 89′
5. maj, 20 h, Galleria caffe, Dr Svetislava Kasapinovića 18 Pančevo
Pogledajte trejler ovde.

O Beldocs festivalu:
Beldocs, jedan od vodećih međunarodnih festivala dokumentarnog filma u ovom delu Evrope, održava se svake godine u maju u Beogradu. Osnovan 2008. godine, podeljen je u 12 programskih celina, organizuje preko 100 premijernih projekcija svake godine, tokom osam dana trajanja festivala, koji se prikazuju na više od 7 lokacija. Festival Beldocs dodeljuje 6 nagrada u četiri takmičarska programa. Osim filmskih projekcija organizuje niz panela i Master Class predavanja, a u okviru Industry aktivnosti na radionicama, dodeljuju se novčane nagrade za razvoj budućih filmova. Svake godine okupi preko 150 međunarodnih stručnjaka u audio-vizuelnoj industriji, autora i producenata. Više od 200 partnera u Srbiji, regionu i Evropi, podržava rad Beldocs filmskog festivala. Kreativni tim od preko 20 članova organizuje Beldocs festival, uključujući stručnjake iz oblasti filma, dizajna i umetnosti. Beldocs je od 2017. partner u evropskim projektima: #europeanfilmchallenge, AVA Doc, Moving Cinema, Young4Film i član je Evropske dokumentarne mreže.

Više informacija na www.beldocs.rs.

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.