Dodeljene Beldocs in Progress nagrade

Industry - 10.09.2020.

U okviru Beldocs in Progress-a ovogodišnjeg Beldocs Industry programa, koji je održan online,  nagrađeni projekti su:

Glavna nagrada: SUNNY

Diskretan portret koji utiče, ne samo na njegovog glavnog junaka, ženu koja vodi intervjue sa organizacijama za društvena istraživanja, već i na društva, promenljivog stava i pogleda, Sunny nudi osvrt iznutra i spolja, uz prepoznatljivi filmski stil i saosećanje.

Posebno priznanje žirija: Funk Yu 

Ne samo nadahnuto i živo istraživanje Niške muzičke potkulture Yugo-funka, već i priča o (blagoj) opsesiji koja takođe deluje kao komentar na naš odnos sa materijalnim stvarima, ispričan u izrazitom vizuelnom stilu, sa duhovitošću i energijom na pretek.

Nagrada Cinesquare: The Elf’s Tower

Pronalaženje poezije, lepote i nežnosti na prilično negostoljubivom mestu – onom u mentalnoj bolnici – Elfov toranj stvara visoko kinematografski pogled na aspekt stvarnog sveta i tera nas da gledamo u „drugo“ bez predrasuda.

Nagrada East Silver Caravan: The Elf’s Tower

Institut za dokumentarni film u Pragu podržao je tokom godine mnoge dokumentarne filmove iz centralne i istočne Evrope, bilo kroz filmsku radionicu Ex Oriente, događaje umrežavanja kao što je platforma East Doc i putem East Silver Marketa i podrške kroz festivalske distribucije. Žiri je ovu nagradu dodelio projektu The Elf´s rediteljke Poline Kelm

 

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.

Donacija

рсд