Evropski filmovi te vode u Kan

Projekti - 01.03.2023.

European Film Challenge takmičenje, u kojem se nagrađuju zaljubljenici u evropski film, zvanično je ponovo tu! Ovog puta vredne filmovile nagrađuje putovanjem na filmski festival u Kanu.

U periodu od 1. marta do 21. aprila 2023. filmska publika iz Srbije imaće priliku da se bori za odlazak na pomenuti festival koji se održava od 16. maja u Kanu. Pravo na učešće imaju stariji od 18 godina od kojih se traži da u periodu od 7 nedelja odgledaju 7 evropskih filmova, registruju se i postave ih na europeanfilmchallenge.eu/sr  i tako sakupljaju bodove. Svaki odgledani film donosi 4 boda, svaka različita platforma na kojoj je odgledan 3, a o tome kako mogu osvojiti dodatne bodove i povećati šansu za pobedu učesnici takmičenja se mogu informisati na samom sajtu i društvenim mrežama izazova @europeanfilmchallenge_rs

Nagradna igra #europeanfilmchallenge predstavlja deo velikog evropskog interaktivnog projekta, koji uključuje upotrebu inovativnih i digitalnih promotivnih tehnika i alata, kako bi se doprinelo većoj cirkulaciji evropskih filmova na različitim platformama. Odvija se  u 13 evropskih zemalja: Srbiji, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Sloveniji, Belgiji, Mađarskoj, Francuskoj, Nemačkoj, Crnoj Gori, Španiji, Portugaliji, Italiji i Letoniji. Organizator takmičenja u Srbiji je Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs, a projekat se realizuje uz podršku Evropske unije kroz program Kreativna Evropa MEDIA i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Prihvati izazov, gledaj omiljene evropske filmove i osvoji putovanje u Kan.

 

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.

Donacija

рсд