Filmovi te ponovo vode u Berlin

Projekti - 10.10.2022.

European Film Challenge takmičenje u kome je na hiljade filmofila iz Evrope do sada oprobalo svoje veštine u sakupljanju bodova i osvajanju atraktivnih nagrada, počelo je ponovo u svom punom formatu sa ciljem da najveće obožavaoce evropske kinematografije nagradi putovanjem na najprestižnije evropske festivale.

U periodu od 10. oktobra do 19. decembra 2022. filmska publika iz Srbije imaće priliku da se bori za odlazak na Berlinale – Međunarodni  filmski festival u Berlinu koji se održava u februaru 2023. godine. Pravo na učešće imaju stariji od 18 godina od kojih se traži da u periodu od 10 nedelja odgledaju 10 evropskih filmova, postave ih na europeanfilmchallenge.eu i tako sakupljaju bodove. Svaki odgledani film donosi 4 boda, a o tome kako mogu osvojiti dodatne bodove i povećati šansu za pobedu učesnici takmičenja se mogu informisati na samom sajtu europeanfilmchallenge.eu i društvenim mrežama izazova @europeanfilmchallenge_rs

European Film Challenge se odvija u 13 evropskih zemalja: Srbiji, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Sloveniji, Belgiji, Mađarskoj, Francuskoj, Nemačkoj, Crnoj Gori, Španiji, Portugaliji, Italiji i Letoniji. Organizator takmičenja u Srbiji je Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs, a projekat se realizuje uz podršku Evropske unije kroz program Kreativna Evropa MEDIA i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Prihvati izazov, gledaj omiljene evropske filmove i osvoji putovanje u Berlin. 

*Nacionalna selekcija Beldocsa i nagrađeni filmovi naći će se na programu Dvorane kulturnog centra od subote 29. oktobra u 20.00 do utorka 1. novembra. Učesnici European Film Challenge takmičenja za svaki odgledani film iz Hitovi Beldocsa selekcije mogu osvojiti po 5 dodatnih bodova.

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.