Konkurs za volontere 15. Beldocs festivala!

Festival - 04.03.2022.

Ako si ljubitelj filmova, voliš da se družiš i želiš da upoznaš nove ljude, pridruži se timu 15. Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs, koji će se ove godine održati u maju u Beogradu!

Volontiranje na Beldocs festivalu ti pruža jedinstvenu priliku da postaneš deo međunarodnog filmskog festivala i da stekneš praktično iskustvo u organizaciji kulturnog događaja. Takođe, volontiranje ti omogućava da besplatno gledaš najbolje dokumentarne filmove iz čitavog sveta i da se upoznaš sa njihovim autorima i mnogim drugim profesionalcima iz sveta filma. Po završetku festivala biće ti uručen sertifikat o volontiranju, dok najvrednijeg očekuje putovanje na neki od prestižnih međunarodnih filmskih festivala.

Imaćeš priliku da radiš u okviru sledećih festivalskih sektora, koje ćeš odabrati prema svojim interesovanjima i koje ćemo formirati polazeći od organizacionih potreba festivala:

PR – rad u timu koji uključuje odnose sa medijima, intervjuisanje gostiju, pripremu materijala za medije, asistiranje u organizaciji konferencija za medije i druge PR aktivnosti

Protokol – rad na info pultovima na različitim lokacijama festivala, pružanje informacija gostima festivala, distribucija karata i pozivnica

Promocija – organizacija promotivnih događaja u susret festivalu, distribucija promotivnog materijala, istraživanje ciljne publike filmova, komunikacija sa fakultetima, školama, institucijama i organizacijama civilnog društva

Hospitality – dočekivanje i organizacija boravka gostiju festivala, druženje sa rediteljima, producentima, protagonistima filmova i ostalim filmskim profesionalcima

Fotografija & video – neophodni su nam fotografi, kamermani, montažeri i snimatelji zvuka za dokumentovanje festivalskih događaja.

Produkcija – Produkcija festivala – prikupljanje, organizovanje i distribucija informacija i materijala potrebnih za funkcionisanje svih sektora festivala, koordinacija i realizacija priprema programskih aktivnosti, organizacija otvaranja i zatvaranja festivala.

Ovim pozivom takođe želimo da ohrabrimo osobe sa hendikepom da se prijave da volontiraju na našem festivalu.

Za prijavu je neophodno da svi kandidati popune online formular do 18. marta 2022. godine.

Napomena: Pripremne aktivnosti za 15. izdanje Beldocs festivala sa učešćem volontera, u zavisnosti od sektora, počinju u drugoj polovini marta ili u aprilu. Za više informacija možete pisati na volonteri@beldocs.rs.

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.