Otvorene prijave za Mini Doc radionicu!

Edukacija - 19.11.2021.

Prijavi se na besplatnu radionicu dokumentarnog filma za srednjoškolce od 15 do 18 godina i snimi svoj prvi film!

Ove zime ponovo će se održati radionica Beldocs Mini Doc, čija je ideja da nauči mlade filmskom jeziku, približi im dokumentarni film, probudi njihovu kreativnost i radoznalost i razvije njihov kritički odnos prema svetu oko sebe.

Tokom tromesečnog kursa upoznaćete se sa osnovama filmske režije, montaže, pisanja scenarija kao i kratkim kursom istorije filma od samih početaka do 21. veka. Krajnji cilj radionice je da steknete neophodna znanja i veštine da režirate i snimete sopstveni dokumentarni film pod mentorstvom iskusnih filmskih profesionalaca.

Beldocs Mini Doc radionica je prilika da naučite osnove režije dokumentarnog filma kao i kompletan proces nastajanja filma, od pretprodukcije do postprodukcije, a filmovi nastali tokom radionice imaće svoju premijeru u okviru Beldocs Teen programa 15. izdanja Beldocs festivala u maju 2022. godine.

Radionica će se održati u periodu od decembra 2021. do februara 2022. godine. Prva četiri termina će biti održana u prostorijama UK Parobrod (Kapetan Mišina 6a) svake subote u decembru od 15 cašova, nakon čega sledi samostalan rad uz mentorstvo i sastanci prema međusobnom dogovoru. Mentori Mini Doc radionice su filmski reditelji Igor Stanojević, selektor Beldocsa, i Marko Grba Singh, umetnički direktor festivala.

Zaintresovane kandidate i kandidatkinje molimo da pošalju sledeće:
– ime i prezime
– uzrast i naziv škole
– kontakt e-mail i telefon
– odgovor na pitanje „Zašto želite da učestvujete u radionici Mini Doc?“

Sve podatke potrebno je poslati na e-mail info@beldocs.rs sa naznakom “Prijava za Mini Doc”. Radionica je besplatna, a broj mesta je ograničen.

Rok za prijave je 28. novembar 2021, a uspešni kandidati će biti obavešteni o početku radionice najkasnije do 2. decembra.

Čekamo vas!

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.

Donacija

рсд