Otvorene prijave za Mini Doc radionicu!

Edukacija - 19.11.2021.

Prijavi se na besplatnu radionicu dokumentarnog filma za srednjoškolce od 15 do 18 godina i snimi svoj prvi film!

Ove zime ponovo će se održati radionica Beldocs Mini Doc, čija je ideja da nauči mlade filmskom jeziku, približi im dokumentarni film, probudi njihovu kreativnost i radoznalost i razvije njihov kritički odnos prema svetu oko sebe.

Tokom tromesečnog kursa upoznaćete se sa osnovama filmske režije, montaže, pisanja scenarija kao i kratkim kursom istorije filma od samih početaka do 21. veka. Krajnji cilj radionice je da steknete neophodna znanja i veštine da režirate i snimete sopstveni dokumentarni film pod mentorstvom iskusnih filmskih profesionalaca.

Beldocs Mini Doc radionica je prilika da naučite osnove režije dokumentarnog filma kao i kompletan proces nastajanja filma, od pretprodukcije do postprodukcije, a filmovi nastali tokom radionice imaće svoju premijeru u okviru Beldocs Teen programa 15. izdanja Beldocs festivala u maju 2022. godine.

Radionica će se održati u periodu od decembra 2021. do februara 2022. godine. Prva četiri termina će biti održana u prostorijama UK Parobrod (Kapetan Mišina 6a) svake subote u decembru od 15 cašova, nakon čega sledi samostalan rad uz mentorstvo i sastanci prema međusobnom dogovoru. Mentori Mini Doc radionice su filmski reditelji Igor Stanojević, selektor Beldocsa, i Marko Grba Singh, umetnički direktor festivala.

Zaintresovane kandidate i kandidatkinje molimo da pošalju sledeće:
– ime i prezime
– uzrast i naziv škole
– kontakt e-mail i telefon
– odgovor na pitanje „Zašto želite da učestvujete u radionici Mini Doc?“

Sve podatke potrebno je poslati na e-mail info@beldocs.rs sa naznakom “Prijava za Mini Doc”. Radionica je besplatna, a broj mesta je ograničen.

Rok za prijave je 28. novembar 2021, a uspešni kandidati će biti obavešteni o početku radionice najkasnije do 2. decembra.

Čekamo vas!

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.