Počeo još jedan krug evropskog filmskog izazova

Projekti - 09.03.2021.

Prilika za premium filmsko iskustvo kod kuće

Novi krug evropskog filmskog izazova, takmičenja koje filmofilima približava atmosferu najvećih evropskih filmskih festivala i evropsku kinematografiju, počeo je 8. marta i trajaće do 17. maja 2021.

U novom krugu takmičenja filmofilima se pruža prilika da osvoje premium home cinema experience koje uključuje filmski projektor i godišnju pretplatu na sajtu dafilms.com, koji u svojoj bazi nudi najbolje evropske i svetske dokumentarne filmove.

Povodom novog kruga takmićenja, a u saradnji sa Ustanovom Kultura Bajina Bašta, 22. marta biće održan humanitarni filmski kviz uz projekciju filma Zemlja je plava kao pomorandža.

Uslovi za učešće ostali su isti, filmofili stariji od 18 godina se pozivaju da odgledaju 10 evropskih filmova na različitim platformama, postave ih na europeanfilmchallenge.eu i sakupljaju bodove. Svaki film nosi 4, dok se za svaku različitu platfomu kao što su internet, televizija, VoD, bioskop, filmski festival, itd. dodeljuju 3 boda. Tokom izazova učesnici će imati priliku da osvoje dodatne bodove o čemu se mogu informisati na sajtu europeanfilmchallenge.eu ili na društvenim mrežama takmičenja i Beldocs festivala.

European film challenge se istovremeno odvija u 8 evropskih zemalja: Srbiji, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Španiji, Portugalu, Italiji, Litvaniji i Letoniji.  Organizator takmičenja u Srbiji je Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs čije se 14. izdanje održava u septembru 2021.
Projekat se realizuje uz podršku Evropske unije kroz program Kreativna Evropa MEDIA.

Prihvati izazov, gledaj omiljene evropske filmove i osvoji premium home cinema experience.

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.

Donacija

рсд