Počinje prijava za Mini Doc radionicu 2023!

Edukacija - 27.01.2023.

Prijavi se na besplatnu radionicu dokumentarnog filma za srednjoškolce od 15 do 18 godina i snimi svoj prvi film!

Uskoro počinje Beldocs Mini Doc – radionica čija je ideja da mladima približi dokumentarni film i njegove beskrajne kreativne mogućnosti, da probudi u radoznalost i želju da negovanjem i razvojem kritičkog odnosa prema svetu oko sebe.

Tokom kursa koji će trajati ukupno dva meseca, upoznaćete se sa osnovama filmske režije, montaže, pisanja scenarija kao i kratkim kursom istorije filma od samih početaka do 21. veka. Krajnji cilj radionice je da steknete neophodna znanja i veštine da režirate i snimete sopstveni dokumentarni film pod mentorstvom iskusnih filmskih profesionalaca.

Beldocs Mini Doc radionica je prilika da naučite kompletan proces nastajanja filma, od pretprodukcije do postprodukcije, a filmovi nastali tokom radionice imaće svečanu premijeru u okviru Beldocs Teen programa 16. izdanja Beldocs festivala u maju 2023. godine.

Radionica će se održavati u periodu od 11. februara do aprila 2023. godine vikendom, a nakon nekoliko grupnih predavanja i konsultacija sledi samostalan rad uz mentorstvo i sastanci prema međusobnom dogovoru. Mentori Mini Doc radionice su filmski reditelji Igor Stanojević, selektor Beldocsa, i Marko Grba Singh, umetnički direktor festivala.

Zaintresovane kandidate i kandidatkinje molimo da nam pošalju sledeće:
– ime i prezime
– uzrast i naziv škole koju pohadjate
– kontakt e-mail i telefon
– odgovor na pitanje „Zašto želite da učestvujete u radionici Mini Doc?“

Sve podatke potrebno je poslati na e-mail info@beldocs.rs sa naznakom “Prijava za Mini Doc 2023”. Radionica je besplatna, a broj mesta je ograničen.

Rok za prijave je 5. februar 2023, a uspešni kandidati će biti obavešteni o početku radionice najkasnije do 8. februara.

Radionica Mini Doc se održava u okviru zajedničkog projekta mreže evropskih filmskih festivala Young4Film, koji je podržan od strane Evropske Unije kroz program Kreativna Evropa, potprogram MEDIA.

Čekamo vas!

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.

Donacija

рсд