Počinje prijava za novu MiniDoc radionicu!

Edukacija - 22.09.2023.

Prijavi se na besplatnu radionicu dokumentarnog filma za srednjoškolce od 15 do 18 godina i snimi svoj prvi film!

Uskoro počinje Beldocs MiniDoc – radionica koja je osmišljena da mladima približi dokumentarni film i njegove beskrajne kreativne mogućnosti.

Tokom naše oktobarske radionice, upoznaćete se sa osnovama filma kroz:

  • teorijski rad (istorija filma, osnove režije i scenarija, analiza filmova)
  • praktični deo (rad na razvoju ideje i snimanje dokumentarnog filma)

Na kraju radionice ćete steći neophodna znanja i veštine da režirate i snimite sopstveni dokumentarni film. Autori i autorke uspešnih dokumentaraca nastalih tokom radionice dobiće priliku da ih predstave publici na svečanoj premijeri u okviru 17. izdanja Beldocs festivala u maju 2024. godine!

Radionica će se održavati u oktobru i početkom novembra tokom vikenda, a tačni termini biće zajednički dogovoreni na prvom sastanku. Nakon nekoliko grupnih predavanja i konsultacija sledi samostalan rad uz mentorstvo i sastanci prema međusobnom dogovoru. Ove godine mentorka MiniDoc radionice je filmska rediteljka Jelena Gavrilović, a među gostujućim predavačima su i Marko Grba Singh, reditelj i umetnički direktor Beldocsa, i Dubravka Radusinović, psihološkinja i psihoterapeutkinja.

Zaintresovane kandidate i kandidatkinje molimo da popune kratki onlajn formular za prijavu do 5. oktobra 2023. Kandidatima/kinjama koji prođu u drugi krug selekcije, biće potrebno i da napišu nekoliko ideja za svoj budući kratki dokumentarni film. Kandidati/kinje koji uspešnu prođu u drugi krug selekcije biće obavešteni najkasnije do 10. oktobra.

Radionica je besplatna, a broj mesta je ograničen.

MiniDoc se održava u okviru zajedničkog projekta mreže evropskih filmskih festivala Young4Film, koji je podržan od strane Evropske Unije kroz program Kreativna Evropa, potprogram MEDIA.

Čekamo vas!

 

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.

Donacija

рсд