Poziv za srednjoškolce iz cele Srbije – Postani deo tima mladih selektora 16. Beldocsa!

Edukacija - 27.01.2023.

Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs poziva sve zainteresovane ljubitelje filma uzrasta od 14 do 18 godina da postanu deo tima mladih selektora festivala!

Mladi selektori su kod nas zaduženi za Beldocs Teen program – program evropskih i svetskih dokumentaraca namenjenih tinejdžerima u okviru zvaničnog programa 16. Beldocs festivala.

U toku jednog meseca, mladi selektorski tim će gledati predselektovane naslove i na sastancima koji će se održavati jednom do dva puta nedeljno, uz mentorstvo prolaziti kroz edukaciju i diskutovati o odgledanim filmovima.  Na kraju ciklusa mladi selektori će od šest ponuđenih filmova odabrati četiri dugometražna dokumentarna filma koji će imati nacionalnu premijeru na Beldocsu u maju ove godine.  Selektori/ke će imati prilike da gledaju filmove onlajn, u udobno za njih vreme, dok će se grupni sastanci održavati takođe onlajn u zajednički odabranim terminima. Prethodno znanje nije potrebno, a rok za prijave je 15. februar 2023.

U ovom programu nastojimo da kroz dokumentarni film priđemo još malo bliže specifičnim potrebama mladih, ali i da ih podstaknemo da glasno iznose svoje stavove, a sve to kroz diskusije koje će učesnicima približiti filmski jezik i istoriju filma, podstaći na razmišljanje o različitim izborima i pristupima filmskih autora, proširiti vidike i inspirisati.

U okviru festivalskog tima, mladi selektori će moći da upotpune svoje iskustvo u različitim sektorima – angažovanjem u promotivnim aktivnostima festivala i posebno programa za tinejdžere, u najavi i prezentaciji filmova za vreme festivala, vođenju razgovora i intervjua sa gostujućim filmskim autorima, kao i samostalnoj organizaciji filmskih projekcija nakon festivala.

Učešće u programu je besplatno, a za prijavu je neophodno popuniti kratak formular do 15. februara 2023. Broj učesnika je ograničen, a za sva pitanja i informacije možete pisati Aleksandri Vušurović na aleksandra.vusurovic@beldocs.rs.

Rad tima mladih selektora (Young Programmers) je deo zajedničkog projekta mreže evropskih filmskih festivala Young4Film, koji je podržan od strane Evropske Unije kroz program Kreativna Evropa, potprogram MEDIA.

Vidimo se!

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.

Donacija

рсд