Otvoren novi konkurs za mlade selektore/ke Beldocsa!

Edukacija - 18.01.2024.

Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs poziva sve zainteresovane mlade ljubitelje filma da postanu deo tima mladih selektora/ki festivala – poziv je otvoren za srednjoškolke i srednjoškolce uzrasta od 14 do 18 godina iz cele Srbije!

Mladi selektori/ke su kod nas zaduženi za Beldocs Teen program – program evropskih i svetskih dokumentaraca namenjenih tinejdžerima/kama u okviru zvaničnog programa 17. Beldocs festivala.

U toku jednog meseca, mladi selektorski tim će gledati predselektovane naslove i na sastancima koji će se održavati jednom do dva puta nedeljno, uz mentorstvo prolaziti kroz edukaciju i diskutovati o odgledanim filmovima.  Na kraju ciklusa mladi selektori/ke će od šest ponuđenih filmova odabrati četiri dugometražna dokumentarna filma koji će imati nacionalnu premijeru na Beldocsu u maju ove godine.  Selektori/ke će imati prilike da gledaju filmove onlajn, u udobno za njih vreme, dok će se grupni sastanci održavati takođe onlajn u zajednički odabranim terminima. Prethodno znanje nije potrebno, a rok za prijave je 31. januar 2024.

U ovom programu nastojimo da kroz dokumentarni film priđemo još malo bliže specifičnim potrebama mladih, ali i da ih podstaknemo da glasno iznose svoje stavove, a sve to kroz diskusije koje će učesnicima približiti filmski jezik i istoriju filma, podstaći na razmišljanje o različitim izborima i pristupima filmskih autora, proširiti vidike i inspirisati.

U okviru festivalskog tima, mladi selektori/ke će moći da upotpune svoje iskustvo u različitim sektorima – angažovanjem u promotivnim aktivnostima festivala i posebno programa za tinejdžere, u najavi i prezentaciji filmova za vreme festivala, vođenju razgovora i intervjua sa gostujućim filmskim autorima, kao i samostalnoj organizaciji filmskih projekcija nakon festivala.

Učešće u programu je besplatno, a za prijavu je neophodno popuniti kratak formular do 31. januara 2024. Broj učesnika je ograničen, a za sva pitanja i informacije možete pisati na aleksandra.vusurovic@beldocs.rs.

Rad tima mladih selektora/ki (Young Programmers) je deo zajedničkog projekta mreže evropskih filmskih festivala Young4Film, koji je podržan od strane Evropske Unije kroz program Kreativna Evropa, potprogram MEDIA.

Čekamo vas i radujemo se zajedničkim filmskim susretima! 🙂

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.

Donacija

рсд