PRESS akreditacije

Beldocs festival poziva sve zainteresovane novinare da se akredituju za praćenje trinaestog festivalskog izdanja, koje se održava od 3. do 10. septembra, slanjem informacija (ime i prezime, medijska kuća, email adresa, mobilni telefon) na akreditacije.beldocs@gmail.com, najkasnije do 31. avgusta.

Zbog ograničenog broja posetilaca na projekcijama, novinarske akreditacije će važiti za online platformu i gledanje odabranih dokumentarnih filmova.

Prisustvo na ceremonijama otvaranja, zatvaranja i projekcijama filmova koji nisu na online listi, zbog ograničenog broja mesta u publici, biće moguće uz prethodnu najavu na email akreditacije.beldocs@gmail.com, najkasnije do 31. avgusta. Prednost će imati novinske agencije i TV ekipe kojima je video materijal neohodan za izveštavanje.

Zahteve za intervjue (i izjave) sa autorima i selektorima festivala možete poslati na: komunikart@komunikart.rs

O odobrenim zahtevima za akreditaciju i detaljnim informacijima za pristupanje platformi novinari će biti obavešteni email-om na adresu navedenu u zahtevu za akreditaciju blagovremeno, pre početka festivala.

Odabrani filmovi koji se mogu pogledati uz online akreditacije su:

Govori da bih te video / Srpski takmičarski
Potreba za mržnjom / Srpski takmičarski
Viktorija, 15  / Srpski takmičarski
Bugarski san / Srpski takmičarski
Pripadnost / Srpski takmičarski
Drenjine / Srpski takmičarski
Blizanci satkani od sna / Srpski takmičarski

Svemirski psi / Međunarodni takmičarski
Pahoki / Međunarodni takmičarski
Marana / Međunarodni takmičarski

Ptice (ili Kako biti ptica) / Vatromet
Besmrtni / Vatromet
Vera / Vatromet
Napolju cvetaju narandže / Meteori
Bijeli Božić / Meteori
Škola zavođenja / Povetarac
Nezavisni dečko / Povetarac
Susret / Povetarac
Grad smoga / Naslovna strana
This Land Is My Land / Naslovna strana
Udarna vest / Naslovna strana
Nomad: Tragovima Brusa Četvina / Udarni termin
Za Samu / Udarni termin
Državna sahrana / Udarni termin
Morski konjic / Udarni termin

XY Čelzi / I kao integritet
Radijska tišina / I kao integritet
Golda / Profil
Uspon Džordana Pitersona / Profil
Tunel / Pejzaž
Kaningem / Intermisija
Blackhearts / Fokus Norveška
3 kratka filma / Retrospektiva Kler Simon
Probisveti / Teen
Otac Arsenije / Specijalne projekcije

Trinaesto izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs biće održano od 3. do 10. septembra u Beogradu na sedam lokacija, u Amfiteatru ispred Muzeja Jugoslavije, Letnjoj sceni na Kalemegdanu (iza Galerije Prirodnjačkog muzeja), na terasi Art bioskopa Kolarac, u dvorani Art bioskopa Kolarac, Muzeju savremene umetnosti Beograd, Jugoslovenskoj kinoteci i Bioskopu Balkan. Većina filmova iz zvaničnog programa Beldocsa biće dostupna za gledanje online na platformi Cinesquare, tokom trajanja festivala. Sve projekcije i prateći događaji biće održani u potpunosti u skladu sa merama Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19.

U bogatom programu festivala, koji je četvrti put zaredom dobio podršku Evropske unije kroz program Kreativna Evropa MEDIA, biće prikazano više od 135 dokumentarnih filmova i VR/AR sadržaja. Festival su takođe podržali i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Filmski centar Srbije, Ambasada Holandije, fondacija Heinrich Böll Stiftung, Norveška ambasada, Italijanski kulturni centar, Austrijski kulturni forum, Gete Institut, Ambasada Švajcarske, Francuski institut, AC/E (Accion Cultural Espanola), Ambasada Izraela, Ambasada Slovenije, Norveški filmski institut, Slovenački filmski centar i Filmski centar Crne Gore.

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.