Prezentacija projekta Moving Cinema i projekcija filma sa mladim selektorima Beldocsa

Edukacija - 03.10.2022.

Beograd je ovog oktobra centar filmske edukacije za mlade!

Pozivamo sve zainteresovane, a posebno učenike srednjih škola i njihove nastavnike, da nam se pridruže na javnoj prezentaciji evropskog projekta Moving Cinema i projekciji dokumentarnog filma „Podigni lestvicu“ uz razgovor sa publikom koji će voditi mladi selektori Beldocsa u bioskopu Tuckwood u sali Merilin Monro u petak, 14. oktobra od 18:10 časova.

Film „Podigni lestvicu“ (Raise The Bar) islandskog reditelja Guđona Ragnarsona je jedan od četiri filma Beldocs Teen festivalskog programa, koje je odabrao ovogodišnji tim Mladih selektora sastavljen od tinejdžera iz 9 različitih gradova Srbije. Nakon svečane premijere na Beldocsu u maju ove godine, mladi žiri Beldocsa je proglasio ovaj film za najbolji dokumentarac u festivalskoj Teen kategoriji.

„Podigni lestvicu“ je uzbudljiva priča o košarkaškom timu devojčica sa Islanda koje žele da razbiju kulturne barijere i promene paradigmu u ženskoj košarci, a više o ovom filmu možete da saznate ovde.

Posebni gosti ove projekcije će biti naši mladi selektori i članovi Teen žirija koji stoje iza ovogodišnjeg festivalskog programa za njihove vršnjake, i koji će predstaviti film, podeliti svoja iskustva iz projekta i voditi razgovor sa mladom publikom nakon projekcije.

Ulaz na projekciju je besplatan, a zbog ograničenog broja mesta u sali molimo zainteresovane profesore i učenike da nam se jave na mail aleksandra.vusurovic@beldocs.rs ili telefon 011/ 3248873 kako bi rezervisali neophodan broj mesta za učenike.

Sa nestrpljenjem vas očekujemo!

O projektu Moving Cinema

Od 13. do 15. oktobra, Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs organizuje u Beogradu susret predstavnika vodećih evropskih organizacija u oblasti filmske edukacije i razvoja mlade publike, kao i specijalni program posvećen mladima i školskim nastavnicima.

Susret će se održati u okviru Moving Cinema – projekta zajedničkog evropskog filmskog edukativnog prostora za mlade od 12 do 18 godina, koji od 2014. godine otvara mladima u Evropi nove mogućnosti za aktivan angažman u oblasti filmske umetnosti kroz radionice, samostalno filmsko programiranje, rad sa filmskim stvaraocima i kroz razvoj novih kreativnih praksi, znanja i veština. Beldocs se pridružio projektu krajem 2020. godine i postao prvi partner van Evropske Unije, te na taj način dobio priznanje za svoj edukativni program i mogućnost za njegov dalji razvoj i razmenu iskustva sa partnerima u Evropi.

Dogadjajima u okviru susreta će prisustvovati svi partneri Moving Cinema mreže, a to su A Bao A Qu (Španija) – vodeći partner, Meno Avilys (Litvanija), Kijufi (Nemačka), Otok Institut (Slovenija) i Beldocs (Srbija).

Za više informacija o aktivnostima projekta Moving Cinema u Srbiji, posetite sajt i društvene mreže Beldocs festivala, a više informacija o metodologiji i međunarodnim aktivnostima, kao i edukativnim resursima za nastavnike i organizacije, dostupno je na zvaničnom sajtu projekta.

Projekat Moving Cinema je podržan od strane Evropske Unije kroz program Kreativna Evropa, potprogram MEDIA i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.

Donacija

рсд