Završen poslednji krug evropskog filmskog izazova za ovu godinu

Projekti - 17.08.2020.

Treći krug European Film Challenge takmičenja završen je 12. avgusta, a pobedu je odnela Katarina Maksić koja je svoje omiljene evropske filmove odgledala kod kuće na različitim VoD platformama i televiziji.

Kao nagrada za pobednika ovog kruga izazova planiran je odlazak na filmski festival u Veneciji koji će ove godine biti održan od 2. do 12. septembra. Shodno situaciji izazvanoj virusom COVID19 na snazi je zabrana ulaska u Italiju, ukoliko ista ne bude ukinuta i putovanje ne bude moguće, pobednici će u zamenu biti uručena At home experience nagrada koja podrazumeva filmski projektor i godišnju pretplatu na sajtu dafilms.com

VoD platforma dafilms.com je projekat Doc Alliance mreže koji okuplja 7 ključnih festivala evropskog dokumentarnog film (CPH:DOX, DOK Leipzig, FID Marseille, Jihlava IDFF, Planete Doc Film Festival, Visions du Réel Nyon, Doclisboa) i nudi preko 1800 naslova evropske dokumentaristike za strimig i legalno preuzimanje filmofilima širom sveta. Poslednjih godina, i festival Beldocs je u ovom društvu najboljih svetskih festivala zastupljen odabirom iz selekcije naslova iz tekuće i prethodnih edicija.

Beldocs festival kao organizator ovog takmičenja poziva sve ljubitelje evropske kinematografije da se od jeseni priključe novom krugu European Film Challenge takmičenja i osvoje putovanje na neke od najpoznatijih filmskih festivala.

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.